2013. március 11., hétfő

Bang Bang Racing autós játék

Megérkezett az új Micro Machines?

A közepesre sikerült Ignite után újabb magyar fejlesztésű autóversenyt kaptunk a kezünkbe: a Digital Reality fejezte be a brit Playbox által megkezdett Bang Bang Racinget, amely az Android verzió után eljött PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is. Az előzetes képeket, videókat nézegetve nekem egyből a klasszikus (és egyben nagyon sikeres) Micro Machines sorozat ugrott be róla – lássuk, a BBR fel tud-e érni hozzá! Töf-töf Ami első pillantásra az egyszeri játékos szemébe ötlik, az a megkapó grafika. Nincsenek effekthegyek, nincs csilliárd poligon – amit kapunk, az tömény cukiság és bűbáj, semmint szépség.


Nem, nem ronda (bár ha a „szépségre”, mint fogalomra gondolunk, nem hinném, hogy a Bang Bang Racing fog beugrani), inkább úgy fogalmaznék: a design telitalálat. Mókás kis emberkék South Park lakóit lepipáló vízfejekkel ugrálnak a lelátókon és drukkolnak nekünk, a bumfordi kis autók – beleértve a pálya mellett álló civil járműveket is – zabálni valóak, a környezet pedig tele van olyan részletekkel, mint például a cseresznyefák virágainak sziromhullása a japán pályán. Fantasztikus autós játék!


Bang Bang Racing

A hangok ugyanígy rajzfilmekbe illően bájosak: a kommentátor hablaty nyelven szövegel, a tömeg hasonlóan éljenez , a gépek pedig kellemesen duruzsolnak. Brumm-brumm Kilenc helyszínen zajlanak versenyeink, változó pályarajzokon oda-vissza, így a változatossággal nem hiszem, hogy különösebb gondunk lesz, sőt, bár mindegyik pálya fiktív, mégis azonnal tudni lehet, melyik valós aszfaltcsík hangulatát próbálja felidézni – nekem mind közül Marina d'Azur, azaz Monaco tetszik a legjobban. Ami külön imponált, hogy egyik pálya sem unalmas vagy frusztrálóan nehéz – ha egyszer ráérzünk a ritmusra, nagy élvezettel fogunk körözgetni. A négy géposztály (utcai sportkocsik, túraautók, Le Mans prototípusok és F1 gépek, persze más néven) is sokszínűvé teszik látszatra a száguldozást. Sajna az egyes géposztályok között nincs olyan markáns különbség, mint amit talán elvártam volna.

Ugyanígy az osztályon belüli autók is erősen hasonlítanak egymásra menettulajdonságaikat tekintve, bár az egyes extra erősségeik (például jobb gyorsulás vagy több nitró) ha nem is túl hangsúlyosan, de azért jelen vannak. Talán nem is baj ez így, hiszen egyenlőbbek az esélyek, és tényleg inkább az ügyességünkön, semmint az autón múlik a győzelmünk. Ami pedig az  autós játékok játékélményt illeti... Nos, ami a Micro Machines volt a '90-es években, a Bang Bang Racing lehet a 2010-esekben. Az irányítás kézre áll, az autók arcade-os viselkedése is könnyen szokható: telitalálat! Ráadásul akár négyen is játszhatunk egy gépen, amennyiben kellő számú kontroller áll a rendelkezésre (PC-n a billentyűzet két játékost tud kiszolgálni, emellett két gamepadet használhatunk még), így jó eséllyel remek partyjáték is válhat belőle – megkockáztatom, akár „oldalbordáinkat” is elbűvölheti az az ártatlan báj és aranyosság, amely a programból árad. Viszont ami miatt mirr-murr: hol az online multi? Ejnye már, kedves Digital Reality, én itt vagyok Londonban, Dino Budapesten: hogy fogok tudni így egy kör alatt kettőt verni rá? :-D Mondjuk, ha egyedül vagyunk, sincs nagy gond, ugyanis az MI bár kis gyakorlással, de relatíve könnyen verhető; viszont ami meglepett, az az, hogy egész emberi módra viselkedik.

Bang Bang Racing

Pont úgy és ott bénázik, ahol egy valódi játékos tenné (köztük én is). Az ilyen apróságokat pedig én nagyra szoktam értékelni... Bang-bang Ha eddig esetleg nem lett volna egyértelmű: a Bang Bang Racing levett a lábamról. Levett? Átment rajtam, mint egy úthenger! Végre egy őszinte játék, amely nem akar többnek látszani, mint ami: könnyed kikapcsolódás mókás körítéssel, esetlegesen a haverokkal pár pohár kóla/sör mellett. Az árfekvése és a gépigénye is nagyon kellemes, szóval tényleg nem értem: miért nem próbálod legalább ki? Igen, most rögtön! ;-)

Forrás: pcdome

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése